Gördüğü Rüyayı Kolayca Hatırlamak İsteyenler İçin

Rüyalarımızı neden hatırlayamayız? Nasıl oluyor da daha yeni uyanmış olmamıza rağmen gördüğümüz rüyaları bir türlü hatırlayamıyoruz? Bu yazımda görülen rüyayı kolayca hatırlamak için ufak bir bilgi paylaşıyorum.


Gördüğü rüyayı kolayca hatırlamak isteyenler için
Gördüğü Rüyayı Kolayca Hatırlamak İsteyenler İçin

Rüyalarımızı neden hatırlayamıyoruz. Ne oluyor da az önce gördüğümüz rüyayı bir türlü hatırlayamıyoruz. Uyanmadan önce gördüğümüz onca rüyanın öyle bir anda aklımızdan uçup gitmesine sebep olan ne?

Aslına bakarsak rüyalarımızı unutmuyoruz, kolayca hatırlayabiliyoruz; ama uyanmadan hemen önce gördüğümüz rüyayı.

Bir rüya uyandığımız andan çok daha önce sona ermişse bu rüyayı hatırlayamıyoruz. Bunun nedeni, uzun süreli hafızalar oluşturmamızı sağlayan beyin yetimizin uyku anında pasif olması. Bu yüzden de en son görülen rüyanın haricindeki diğer tüm rüyaları unuturuz.

Hatırlamaya en uygun olan rüyalar beynin ve vücudun canlanmasına ve bizi uyandırmaya daha yatkın olan rüyalardır. Beyin uyandıkça, uzun süreli hafıza aktif hale gelmeye başlar.

Eğer, bir rüyadan fırlayarak uyanırsak, bu rüyayı hatırlama olasılığımız çok daha yüksektir.

Gördüğümüz rüyanın duygusal içeriği ve mantıksal tutarlılığı da rüyalarımızı hatırlama konusunda etkilidir. İçeriği berrak ve bir hikaye çizgisi izleyen rüyalar, mantığı daha az olan rüyalara kıyasla, çok daha kolay hatırlanır.

Peki, rüyalarımızı unutmamak ve kolayca hatırlamak için ne yapmalıyız?


Uyandıktan hemen sonra dikkatimizi çeken herhangi bir şey, rüyalarımızı hatırlama konusunda bize engel olabilir. Eğer gördüğümüz rüyayı uyandığımızda hatırlamak istiyorsak, uykuya dalmadan önce düşündüğümüz son şey “rüyamızı hatırlamak istediğimiz” olsun.

Ayrıca, baş ucunuzda bir defter ve bir kalem bulundurmak, uyandığınızda hatırlayabildiğiniz tüm görüntü ya da hisleri not etmek, rüyalarınızı hatırlamada ve kendinizi bu konuda geliştirmede size yardımcı olacak en basit ve en etkili yöntemlerden biridir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Motivasyon Kaybı Yaşayanlar İçin Motivasyon Yükseltme Teknikleri

One More International Transdermal Bant Teknolojisi

One More Bant Çeşitleri ve Faydaları

Geçmişe Takılıp Kalmaktan Kurtulmak İçin: Bilinçaltı Temizliği!