Bilinç Farkındalığını Yükselterek Acıyı Azaltmak!

Bazen şahit olduğumuz olaylar vardır. Bir durum veya herhangi bir etken bir insanı kolayca etkileyebiliyor iken başka bir insanı zerre kadar etkilemiyordur. Bu konuyu biraz araştırdım ve bilinç farkındalığını yükselten insanların daha az acı çektiğini gördüm. Ben de burada bilinç farkındalığını yükselterek nelere sahip olabileceğimizi az da olsa paylaştım.

Bilinç farkındalığını yükseltmenin faydaları nelerdir
Bilinç Farkındalığını Yükselterek Acıyı Azaltmak

Bazı insanların acı veren bir olay karşısında neden farklı derecelerde acı çektiğini hiç düşündünüz mü?

Bazı insanlar en ufak bir şeye fazla tepki verirken, bazı insanlar ise şaşırtıcı şekilde hiç acı çekmemiş gibi davranırlar. Bilinç farkındalığı olaylar karşısındaki çektiğimiz acının derecesini etkiler.

Bilinç farkındalığı bir kişinin herhangi bir anda, o ana duygularını veya başka bir etkeni katmadan tamamen odaklanabilmesidir.

İnsanlarda bilinç farkındalığının yüksek veya düşük olması da, insanların bazı durumlarda farklı tepkiler göstermesini neden olur.

ABD’de yapılan bir araştırmada bilinç farkındalığıyla insanın acı çekmesinin etkisini test etmek için bir deney yapıldı. Bu deneyde deneklere acı verilip, bir cihazla beyinlerindeki acı bölgesi gözlemlendi.

Bu gözlemler sonucunda da bilinç farkındalığı yüksek olan insanların, diğer insanlara göre daha çok acı çektiği anlaşıldı.

Yüksek Bilinç Farkındalığı Ne İşe Yarar?


Yüksek bilinç farkındalığına sahip insanların daha az acı çekmesi aslında büyük bir avantajdır. Yukarıda da bahsettiğim deneyden sonra insanlar bilinç farkındalığına daha çok önem vermeye başladılar. Bunun bilincinde olan insanlar, bu noktadan sonra bilinç farkındalığını arttırma çalışmalarına başladılar. Bilinç farkındalığını arttırmak için çabalamanın, birçok konuda getirisi olacaktır.

Örneğin uzun süreli ve acı veren bir hastalık yaşayan insanlarda bilinç farkındalığını arttırmak, bu hastalıklarla mücadele ederken ki süreçte o hastalara büyük destek sağlayacaktır. Eğer hastaların bilinç farkındalığını arttırıp daha az acı çekmesini sağlarsak, yaşadıkları hastalıkları daha kolay atlatabilmelerini sağlayabiliriz.

Bilinç farkındalığı sadece fiziksel acıları etkilemekle kalmayıp, stresi de azaltmakta etkilidir. Bilinç farkındalığı yüksek olan insanlar daha az stresli olacak ve stres sonucu olarak yaşanan sıkıntıları çok yaşamayacaklardır.

Bir diğer etkisi de odaklanmayı arttırmasıdır. Bir işle meşgulken veya ders çalışırken odaklanamayan insanlar, bilinç farkındalıklarını arttırarak bu sorunun önüne geçebilirler.

Yüksek Bilinç Farkındalığının Sonucu


  • Fiziksel acılar belirli derecede azalır.
  • Yaşadığımız stres azalır.
  • İşlerimize daha rahat odaklanabiliriz.
  • Daha huzurlu ve daha dinç oluruz.
  • Bizi üzen veya sinirlendiren durumlar karşısında daha güçlü ve olumlu tepkiler verebiliriz.

Bu da ilginizi çekebilir:


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Motivasyon Kaybı Yaşayanlar İçin Motivasyon Yükseltme Teknikleri

One More Bant Çeşitleri ve Faydaları

One More International Transdermal Bant Teknolojisi

Geçmişe Takılıp Kalmaktan Kurtulmak İçin: Bilinçaltı Temizliği!